divendres, 27 de maig del 2011

Manifestació històrica a Lleida

4.000 lleidatans i lleidatans surten al carrer per fer pública la seva indignació amb la situació política i econòmica i per rebutjar el violent desallotjament de l'acampada ciutadana. Aquesta és una breu crònica i recull d'imatges i videos de la jornada:

Els mossos violenten una protesta pacífica
A primera hora del matí els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana (seguint ordres del conseller Felip Puig i a l'ampara de l'alcalde de la ciutat) han desallotjat violentament l'acampada que des de fa 9 dies ha generat un espai per recollir la indignació ciutadana amb l'actual sistema polític i econòmic. Aquests videos parlen per si sols.


La indignació s'ha trasllat llavors a diferents punts de la ciutat: Davant de la comissaria on han romangut els dos detinguts durant els desallotjament i a la plaça 8 de març on l'alcalde Àngel Ros presidia un acte amb comerciants.

Lleida viu una de les manifestacions més grans dels darrers anys
A la tarda, una manifestació de 4.000 persones (xifra rebaixada pels grans mitjans de comunicació prenent de referència les ridícules estimacions de la Guàrdia Urbana -entre 500 i 1.000 persones, afirmaven-) ha recorregut durant més de 2 hores els principals carrers de la ciutat. La marxa ha fet sentades simbòliques davant la seu de la delegació de la Generalitat i davant la seu del PSC (exigint la dimissió de Felip Puig i de l'alcalde, respectivament), davant la comissiaria de la Guàrdia Urbana i davant l'hospital l'Aliança, amb càntics contra les retallades a la sanitat pública.








Video de la capçalera de la manifestació

Video de tot el cos de la manifestació


Video de la sentada davant la seu del PSC

Vídeo de l'aturada davant la clínica Aliança al crit de "La sanitat, ni tocar-la!"

A la recta final de la manifestació també s'ha intentat accedir a l'interior de la comissaria dels Mossos d'Esquadra.


I finalment s'ha celebrat una nova assemblea a la plaça Ricard Vinyes, on l'acampada continua!



D'altra banda, l'intent de desallotjament de l'acampada de Barcelona ha omplert webs i diaris. Aquest vídeo n'és només una mostra.

Apunt: Si les fotografies no són pròpies de l'Assemblea, en el nom de l'arxiu figura la procedència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada